A A A

Napelemes sajtószemle

Az Európai Unió 28 tagállama közül 14 már teljesen, vagy majdnem teljesen elérte a 2020-ra megfogalmazott klímacéljait. Ennek ellenére egyre lassabb ütemben növekszik az EU-n belül a megújuló energia felhasználása, ráadásul több országnak még mindig van mit behoznia a legjobbakhoz képest. Úgy tűnik, a fejlődés most lelassult, de ez persze nem azt jelenti, hogy nem indul be újra a közeljövőben.

NRGreport

Elindult a "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című pályázati felhívás társadalmi egyeztetése a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a vállalkozások összesen 10 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak majd - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

TőzsdeFórum

Miután múlt pénteken újabb EU-pályázatokat vetítettünk előre egy tanácsadó szakértő segítségével, e hétfőn el is indult az egyik kiírás társadalmi egyeztetése, amely a kis- és középvállalkozások rezsijét tudja majd csökkenteni épületenergetikai fejlesztések és megújuló energiás megoldások támogatásán keresztül. A pályázat előirányzott keretösszege 10 milliárd forint és a 3-100 millió forintnyi elnyerhető vissza nem térítendő támogatás tükrében várhatóan 100-3333 cég tud majd rajta forrásokat nyerni. 

Portfolio

Németországban a megújuló energiaforrások márciusban a nettó energiatermelés több mint felét fedték le, az első negyedév átalgát tekintve pedig több mint 45 százalékát. Új kottából játszik az energiagazdálkodás.

Napi.hu

Nem, nem azért amiért az ember elsőre gondolná. A Goldman Sachs olajelemzője, Michele della Segna, egy sokkal életszerűbb magyarázatot ad, amivel magam is egyetértek. Az olajcégek ugyanis nem a megújuló projekteken fognak sokat keresni – ezt főleg PR és részvényesi okból teszik, nem a hatalmas kecsegetőtő megtérülés miatt - hanem pont a tradicionális olaj –ég gázbizniszen.

NRGreport

A Mátrai Erőmű Zrt. hosszú távú fejlesztési stratégiájának megfelelően a Bükkábrányi Fotovoltaikus Projekttel kezdte meg a nagyszabású, megújuló energiatermelési beruházások sorát. Szerdán hivatalosan is átadták Bükkábrányban Magyarország jelenlegi legnagyobb naperőművét.

Világgazdaság

Miközben a brexit minden idők legrosszabb politikai és gazdasági döntésének tűnik az Egyesült Királyság számára, az energiaszektor átalakításában úgy tűnik: lefőzhetik Németországot, ha sikerül a rendszert a nulla szén-dioxid-kibocsátásra 2025-ben előkészíteniük.

NRGreport

Fresh figures from Mercom Capital Group point at a bullish first 2019 quarter for the solar industry, with financing flows picking up pace compared to last year. At US$2.8 billion, the funding raised by solar in Q1 2019 was up 10% on the US$2.5 billion seen in Q1 2018, according to the consultancy’s latest update.

pv-tech.org

facebook_page_plugin

Iratkozzon fel a MANAP hírleveleire

* indicates required
Felhasználási feltételek

A MANAP a MailChimp szolgáltatását használja.