A A A

Napelemes sajtószemle

Recent solar wafer and cell price increases from both LONGi Solar and Tongwei, which have seen prices rise by between 5.6 – 7.7%, have underscored heightened volatility in the solar supply chain.

Read

The EVRAZ Rocky Mountain Steel factory is opening a new chapter in its history. On Wednesday, a partnership called Lightsource BP—yes, that BP—unveiled the Bighorn Solar project, a new 300-megawatt solar farm. 

Read

Daytime electricity, once the most expensive, is now the cheapest – and sometimes “free” – in many markets due to competition from solar power.

Read

Az energiakereskedő JAS Zrt. céges ügyfeleinek egy része hétfőn, közvetlenül azelőtt került vissza a JAS-hoz, hogy az ideiglenesen áramot szolgáltató cégek kikapcsolták volna őket a rendszerből – tudta meg a G7, amely a szövevényes ügy megfejtését is megírta.

Elolvasom

Jaksity Györgya Telex Névérték rovatában a múlt héten megjelent írása a klímaváltozás elleni küzdelmet – különösen az EU klímapolitikáját és a környezetvédelmi és fenntarthatósági (ESG) befektetéseket – teszi felelőssé az energiaárak elképesztő magasságokba emelkedéséért. A valóságban azonban az áremelkedés egy komplex globális dominó hatására jött létre, amelyre a pontot a Gazprom tette fel.

Elolvasom

Szakértők szerint az autóipar jelenlegi válsága, amely a globális chip-hiánynak és az alapanyagok ellátásában tapasztalható fennakadásoknak köszönhető csak még tovább fog súlyosbodni, ugyanis világszerte hiánycikknek számít a magnézium.

Elolvasom

Az uniós tagországok vezetői zárónyilatkozatot fogadtak el a megemelkedett energiaárak kezelésére vonatkozóan, a koronavírus-járvány európai helyzetéről és az uniós klímavédelmi célkitűzésekről - közölte Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője Twitter-üzenetében péntek hajnalban, a kétnapos uniós csúcs első munkanapját követően.

Elolvasom

Alaposan megváltoztak a jogosultsági feltételek a hétfőn végleges szabályrendszerrel közzétettuniós lakossági napelemes pályázatban, mert kétfajta, plusz pontot érő feltételt is beépítettek (gyermekek száma, földrajzi hely), így jelentősen erősödött a pályázat célzottsága, illetve szociális rászorultsági jellege. A módosabb térségekben, pár éve/évtizede épült, jobb hőtechnikai tulajdonságokkal és korszerű nyílászárókkal rendelkező ingatlanok ugyanis ki/háttérbe szorultak az esélyeket illetően, igaz közben kiderült: garázs-, vagy melléképület tetejére, lapostetőre is telepíthető napelem, talajra azonban nem.

Elolvasom

facebook_page_plugin

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

* indicates required
Felhasználási feltételek