A A A

Napelemes sajtószemle

Összesen 30 gigawattnyi napelemes kapacitást építene ki az EDF állami eneregiacég. A 2035-ig terjedő fejlesztésre 25 milliárd eurót szánnának.

Hatalmas napelemes beruházási szándékot jelentett be az EDF francia állami energiacég. A társaság összesen 25 milliárd eurónyi összeget szán napelemes projektekre, amivel Franciaország klímaharcban vállalt kibocsátás-csökkentő kötelezettségeinek teljesítéséhez is hozzájárulnak.

Greenport.hu

Szemrevaló, a legelterjedtebb befektetési eszközökhöz képest jobb hozamokat kínálhat, ha valaki egy kis teljesítményű napelemparkba fekteti a pénzét. Sokat számít, hogy az állami ártámogatási-rendszer biztonságot kínál, azonban e hosszú távú befektetésnek olyan buktatói lehetnek, amelyre a pénzügyi szakemberek nem nagyon gondolnak. Mutatjuk, mire érdemes figyelni.

NRGreport

Miskolc – Saját energiát is termel, miközben a környezetét kevésbé terheli a megyei kórház.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház 31 milliárdos éves költségvetéséből 1,5 milliárdot fordít energiára, így – ahogy dr. Tiba Sándor, a kórház főigazgatója fogalmazott – nemcsak uniós és kormányzati célkitűzés az energiahatékonyságot célzó beruházások támogatása, de az intézmény számára jól felfogott gazdasági érdek is.

BOON

A Péterfy Sándor utcai Kórház Fiumei úti épületében 2018. év végétől napelemes rendszer támogatja a kórház villamosenergia-ellátását.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Fiumei úti épületének energetikai fejlesztésére 2017 szeptemberében született támogatói döntés. Az épület fotovoltaikus rendszerrel történő ellátásához az Európai Unió 182 698 739 forint támogatást nyújt, így a kórház közelebb kerülhet korunk épületenergetikára vonatkozó elvárásainak teljesítéséhez. A projekt megvalósítása 2017. november végén kezdődött meg, és jövő év október végén fejeződik be

Medicalonline

Kevesebbet kellene fizetni három, a számlába beépített támogatási formáért.

"A nem lakossági villamosenergia-fogyasztók költségeit csökkenti", hogy kevesebbet kell fizetni három, a számlába beépített támogatási formáért, ezért az országgyűlés törvényalkotási bizottsága is támogatta a gazdasági bizottság erre vonatkozó javaslatát.

HVG

3-4 millió forinttal is olcsóbb lehet mostantól egy kis teljesítményű naperőmű megépítése annak köszönhetően, hogy a kormány eltörölte a rájuk kivetett földvédelmi járulékot. A lépés újabb lökést adhat az erőmű építési boomnak. 

Portfolio.hu

Hosszútávú, akár száz évre szóló, az energia ágazatra vonatkozó stratégia megalkotását javasolja a magyar kormánynak a legnagyobb vállalatokat tömörítő Magyar Európai Üzleti Tanács legfrissebb jelentésében.

NRGreport

Sikerült a Google idei célkitűzése, hogy a teljes energiahasználatát megújuló forrásokkal elégítse ki. A keresőóriás vezetői újabb három szélerőművel kötöttek szerződést a napokban, és ezzel több mint 3 gigawattra nőtt a szél- és napenergiából származó kapacitás.

Index

facebook_page_plugin